Осанна, Бащице!

Още не встъпил официално в третия си мандат, Борисов рано-рано вчера бе залят изпреварващо с дитирамби и песнопения от конкуриращи се слугинажни медии. Драгият читател на вестници и интернет сайтове определено е останал шашардисан от тази болезнена сервилност, за слушателите и зрителите на водещи радиа и телевизии да не говорим. Заглавията на този обслужващ властта персонал са достатъчно красноречиви и срамни за всякакъв род журналистика, ако въобще това би могло да се нарече така: „Кабинет с висок КПД. Борисов събра отбор от професионалисти“, Кабинет „Борисов 3″ под знака на партньорство и експертиза“, „Парламентът даде старт на най-съдбовния момент в живота на Борисов“, „Бойко с исторически рекорд с три мандата“, „Премиерът Борисов с първи думи: Интересуват ме само хората“… Все е имало подмазване и слагачество, но чак такова чудо като сегашното – едва ли.
Впрочем достатъчно е човек да погледне към форумите под тези „новини“ или да влезе в социалните мрежи, за да усети фарса, който му се поднася, и колосалната разлика с мненията и оценките на хората. „Борисов 3 – правителство на кражбата и далаверата!“, „След два неуспешни опита да полети, пак се пробва“, „Рекордът е на простите, по думите на рекордьора, които гласуват за него“…
Наистина няма народ, който да е толкова ограбван и притискан и пак да продължава да търпи една и съща „експертиза“, вместо да скочи и да им потърси сметка на тези хора. След като няма правосъдие, няма възмездие и справедливост, а повечето медии, вместо да бъдат коректив и изразител на обществените настроения, лакействат послушно в стремежа си да спечелят Неговото благоразположение. Изглежда, големият въпрос е не дали поредното правителство на Борисов ще издържи 4 години, а дали народът ще оживее и издържи още 4 години грабеж и беззаконие. Защото изборите, при наложения контрол върху институциите и целия обществен процес, доказано не променят нищо. А щом се стигне дотук, историята дава доста примери какво следва.

Валентин Георгиев

http://duma.bg

loading...