Осанна за служебното правителство!

Осанна за служебното правителство! Машаллах, аферим, благодарско! Те бог и брат! Ама понеже съм винаги черната овца, си задавам някои въпроси:

1. Защо поддържат заблудата за пландемия и продължават с абсурдни мерки, които ограничават гражданските ни права?

2. Защо например нищо не се чува за разследване колко пари са дадени за оградите – Великата Северна Попикана ограда и Великата Южна ограда и какво е състоянието им в момента, кой е виновен и ще бъде ли подведен под отговорност?

3. Защо не се разследват злоупотребите при изграждането на водопровода за Перник?

4. Защо не се разследват строителството на АМ „Тракия“ и абсурдните недостатъци и цени на строителството?

5. Защо не се разследва изтичането на данни от Търговския регистър и как фирмата на една фризьорка „надграждаше“ регистъра?

6. Колко обществени поръчки от последната една година са за „наши“ хора и колко са усвоени чрез тях?

7. Колко са гражданските договори за „наши“ хора към държавните институции, на каква стойност са и не дублират ли длъжности в самата администрация?

8. Защо се вдигат цените на тока и водата, държавата като миноритарен собственик какво прави за това и защо публично не се изнесат заплатите на собствениците на тези монополисти и как им плащаме хеликоптерите и почивките?

9. Как се изпълняват концесионните договори с чужди компании и не са ли в ущърб на българската държава, както и има ли възможност за прекратяването им?

10. Сделката с Кефките – ревизия. Поне запитване кога ще ни пратят първото хвърчило няма ли бе?

Някак си, ако аз управлявах, щях да разследвам тези въпроси. Защото те са в основата на корупция и злоупотреба с власт. Служебното правителство има пълен достъп до държавните обществени поръчки, концесионните договори, договорите в енергетиката и в и к. Странно защо не чувам нищо за злоупотребите на Борисов и правителството му. Всъщност, май не чувам нищо и за самия Борисов. Нали щеше да бъде разследвана дейността му? Нали щеше да му се търси отговорност? Нали щеше да се изнесе информацията?

Но иначе някои мазно се борят с мафията, сеир да става. Мазни пехливански борби за кефа на тълпата. И поредният мазен пехливан, обявен за бог. Простете ми, че не искам да участвам в цирка!

Елена Гунчева