ОСВЕН РАЗУМ, ТРЯБВАТ МОРАЛ И ДАЛНОВИДНОСТ

Макар принципно да не съм против Нинова, това, което прави тя в момента, ще помете БСП при евентуални избори. И което е много по-лошото – ще повлече и България след нея. Не знам как БСП успява, макар и доста читави хора в нея, да взема постоянно неправилни решения, които, ако продължат, ще я изхвърлят от голямата политика.

Да се призовава за разум, за да не се върне Борисов, и то не какъв да е разум, а комромиси и подкрепа за ИТН, е тежка политическа грешка. Само да припомня, че преди 13 години ни убеждаваха, че трябва да се гласува за Борисов, нищо, че е прост, за да махнем Тройната коалиция.

Не разбирате ли, че малко зло няма. В момента, в който го изберете, то започва да става всеядно с власт, алчност и корупция и става голямо зло, с което вече не можем да се справим. В политиката ТРЯБВА ДА ИМА ДИАЛОГ, но никога компамиси с основни ценности и морал. Някои от днешните политици не правят разлика между двете.

Трудно ми е да повярвам, че сериозен политик ще призовава за компромиси, за да не се върнел Борисов. Потресаващо невежество и липса на далновидност. ИТН не ме дразнят толкова с простотията и арогантността си. А с това, че явно нямат кадрова база и събират Сульо и Пульо, предлагани от Козяк, соросоидите и ложите. И, че предложението им за премиер не е читаво. Не защото е продавач на шнорхели, а защото засрамено скри този факт и се опита да се прави на нещо, което не е. А….и защото досега не е изразил нито една обществена позиция или политически цели и насоки. Явно човечецът, като е продал плувки една сутрин, рЕзко е осъзнал, че трябва да управлява държавата. Много несериозно изглежда. То, не че Борисов не беше същият, но все пак да се поучим от грешките.

И ако ще правят компромиси и ще проявяват разум – да го направят пред очите на избирателите си – публично, за да се знаят договорките. Защото надали избирателите на БСП са искали да подкрепят Тошко Африкански и бизнесът с шнорхели в Илиянци, когато са гласували. А пък избирателите на Трифонов надали са си представяли, че любимците им ще управляват с подкрепата на БСП.

Затова е редно и правилно, вместо да си шушнете по коридорите на властта, да застанете открито пред народа и да си кажете какви ги вършете.

Защото иначе с нищо не сте по-различни от Борисов, който свежда до знанието на матриЯла чрез фейсбук какви смята да ги върши….

Елена Гунчева