ОСОБЕНОСТИ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЛАВЧОВИЗЪМ

Не може да се отрече, че учредяването на Славчовата партия „Няма такава държава“ успя да разджурка публичното пространство. И дори въвлече в „казуса“ мастити учени и политици, като проф. Огнян Герджиков, който оспори легитимността на названието на тая „партия“ и нейните символи.

Ако това е била целта на активното мероприятие, значи тази цел е постигната. Но по-интересно и любопитно е да се разбере какво точно се крие зад димната завеса на „събитието“, обозначено в медиите като мистериозно, тайнствено, полулегално и с неясни стратегически цели в близкото и далечното политическо бъдеще на изтерзаната ни и мърлява държава.

Славчо изигра отлично шоуто с учредяването на „Няма такава държава“ – успя да съсредоточи върху себе си и събитието някакво обществено внимание, остави в рамките на санитарния минимум очакванията на горещите си привърженици какво ще следва от тук нататък и сега предстои да подгравя вниманието на медиите с разни контракоментари, като се репчи на проф. Герджиков (по един смешен и неграмотен начин) кое е „да“ и кое е „не“ около предстоящата регистрация на това чудо, наречено „Няма такава държава“.
Предстои да видим и втория епизод на шоуто – как „Няма такава държава“ ще се вклини в местните избори на 27 октомври и в чий окоп и на чий рубеж ще се кукне Славчо. Защото няма начин „Няма такава държава“ да не е част от нечий проект за тия пусти избори!

Винаги е забавно да се наблюдават инсценировките на Славчо, защото те носят много сведения, данни и друга информация за състоянието и нищетата на националната ни народопсихология.
Любо КОЛЬОВСКИ

loading...