Остри думи от Европейската комисия след сигнала на БОЕЦ за ДДСгейт!

БОЕЦ получихме отговор от  Дирекция „Граждани и сигурност“ към генералният секретариат на Европейската комисия, подписано от г-н Жулиен Мусние (член на експертната мисия на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка), след сигнала ни до ЕК за ДДСгейт и репресиите срещу следовател Бойко Атанасов. 

В писмото се казва:

Както вероятно знаете, Комисията следи усилията на България да подобри съдебната си система и борбата с корупцията и организираната престъпност посредством механизма за сътрудничество и проверка (МСП)1. Този механизъм
беше създаден при присъединяването на България към ЕС през 2007 г. с цел да се съдейства на българските власти и да се докладва за напредъка. В последния доклад по МСП, който беше приет на 15 ноември 2017 г., България се приканва да продължи усилията си в контекста на редица ключови препоръки, за да изпълни
ангажиментите си по линия на механизма. Комисията следи развитията в България и в рамките на Европейския семестър за икономическо управление2. В този контекст Комисията неколкократно отбеляза, че са необходими допълнителни
усилия в България, за да се намали размерът на сивата икономика и да се предприемат мерки срещу данъчните измами.

ДА ПРИПОМНИМ:

На 19.03.2018г. на пресконференция в БТА София, БОЕЦ огласихме информация и представихме документи за злоупотреби и установени задължения по ревизионни актове на НАП за над 16.2 милиарда лева, от които почти 6 милиарда вече са определени от НАП като несъбираеми!

През следващите дни БОЕЦ внесохме сигнали по случая в Парламента, прокуратурата и парламентарните партии.

На 26.03 БОЕЦ информирахме и  представителството на Европейската комисия в София. Седмица след това получихме официално писмо, че сигналите ни са получени от ресорните служби в Брюксел.

А днес, месец по-късно получаваме и отговор от Брюксел, в който се акцентира на: „България се приканва да продължи усилията си в контекста на редица ключови препоръки, за да изпълни
ангажиментите си по линия на механизма“ , както и „Комисията неколкократно отбеляза, че са необходими допълнителни
усилия в България, за да се намали размерът на сивата икономика и да се предприемат мерки срещу данъчните измами.“

Това на фона европредседателството и лъжите и манипулациите на управляващите за успехите в борбата с корупцията и сивата икономика и контрабандата! Само че, лъжите не може вечно да прикриват истината! А Брюксел не може вечно да си затваря очите. Стъпка по стъпка и със всяко следващо действие и акция на БОЕЦ разобличаваме лъжите и престъпленията на управляващата ни мафия. Това е битка за справедливост и възмездие, битка за истината. Битка на гражданите да си върнат държавата от лапите на мафията. Продължаваме. Ще изпратим допълнителна информация до европейските институции и ще настояваме за реакции и ефективни мерки. Винаги водим битките си до край.

През следващата седмица БОЕЦ ще обявим дата за пресконференция, на която ще представим нова информация, доказателства и факти за ДДСизмами с участието на институциите и хора от администрацията и прокуратурата на най-високо ниво. С конкретни имена и документи. Ще разтърсим мафията за поред път и надяваме се, ще събудим обществото и инстинктите му за самосъхранение. 

Отговора от Европейската комисия идва на фона на пълното мълчание на българските институции! Президент – мълчи, без отговор на сигнала ни! Прокуратура – мълчи и без отговор на сигнала ни! Парламент – мълчи и без отговор на сигнала ни! Парламентарни партии – мълчат и без отговор на сигнала ни! Цялото мафиотско статукво пази омертата за грабежа на 16. 2 милиарда лева ДДС обрани и одрани от гърба на най-бедният народ в Европа! Всъщност и извънпарламентарните партии мълчат по темата. Защо ли?

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА