Отбелязваме 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

 Отбелязваме 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Военните формирования от въоръжените сили ще участват днес в тържествата, посветени на 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. В София представителни подразделения на Националната гвардейска част ще поднесат венци пред Мавзолея-костница на княз Александър I Батенберг. Тържествената церемония ще започне в 11.30 часа в празничния ден. В 12.00 часа ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред сградата на Администрацията на Президента на Република България.
Днес в град Велико Търново курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ ще поднесат венци пред паметника „Майка България“.
В град Пловдив представителни подразделения на 68-ма бригада „Специални сили“ ще участват в тържествената проверка (заря), която ще започне в 20.30 часа на площад „Съединение“. Командващ зарята е командирът на бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев.
В този празничен ден военнослужещи от военните формирования на Българската армия ще участват в ритуалите в памет на загиналите за обединението на България в градовете Асеновград, Бургас, Белене, Варна, Горна Оряховица, Ловеч, Плевен, Сливен, Стара Загора, Русе, Хасково, Шумен, Ямбол, както и в селата Новаково и Конуш, община Асеновград.

Резултат с изображение за Съединението на Княжество България с Източна Румелия

агенция „Фокус“

loading...