Ответен удар! Русия санкционира съпругата и щерката на Джо Байдън

Имената им са добавени към стоп списъка

След множеството санкции, които Русия понесе, също не остана длъжна.

Оказва се, че Руската Федерация е допълнила т.нар. „стоп списък“ на лицата, които са отговорни за създаването на русофобски курс с още 25 имена на американски граждани. Сред имената са съпругата и щерката на американския президент Джо Байдън.

Това стана ясно от съобщение на Руското външно министерство, цитирано от „Ройтерс“.

Както сами се досещате тази мярка е като ответен удар за постоянно разширяващите се санкции срещу обществени и политически фигури от Русия, се посочва в съобщението.
Освен имената на съпругата на Джо Байдън – Джил и на дъщеря му Ашли, списъкът е допълнен с имената на сенаторите от групата Макфол-Ермак. Припомняме, че именно тази група подготвя препоръките за санкции срещу физически и юридически лица от Руската Федерация.

Припомняме, че в началото на април Белият дом обяви санкции срещу двете наследници на Владимир Путин заради нападението на Русия в Украйна. САЩ подчертаха, че членовете на семейството на Владимир Путин са известни с това, че укриват богатството на руския президент.

Тогава Белият дом обяви и пълно блокиращи санкции срещу най-големите публични и частни финансови институции в Русия като „Сбербанк“ и „Алфа банк“, заявявайки, че всички бъдещи инвестиции на САЩ в Русия вече са забранени.

trud.bg