ОТВРАТИТЕЛНИ МОШЕНИЦИ

Вече излиза информация за катастрофалното състояние на военната ни авиация. Пилотите ни няма на какво да летят, а старите самолети определено представляват опасност за тях и околните. И тук отново поставям въпроса защо тези толкоз велики наши съюзници/господари от САЩ не са ни доставили самолетите, които вече сме платили преди години?

Знаете ли как се нарича страна, която не си изпълнява задълженията по договор, и на която страна вече е платено и то отдавна? И когато Нейното Превъзходителство се превъзнася колко отвратително говорим във Възраждане, да й напомня, че в някои случаи мълчанието е злато. Наглост е да определяш кой как да говори, когато страната ти е неизправна. По нашенски казано – когато е мошеник. Прибра парите и избЕгА.

Да напомня и че точно САЩ настояваха да си нарежем нашето въоръжение – над 400! самолета, танкове, ракети, да закрием поделения. Тяхната подлога Желев изпълни всичко по план. А сега сме поставени в пълна зависимост. С наглостта си настояват да пазят те българското небе. Чужди да го пазят! Да, чужди са и чужди винаги ще си останат. И въпросът е дали ще пазят нас или собствените си интереси. Защото където им е стъпил крака по света, само кръв и пепел са оставали след тях.
Та пак да се върна на мошениците. Отвратително е да си мошеник и да оставиш една държава беззащитна, за да можеш да прокарваш собствените си интереси там. Защото една силна българска армия, добре въоръжена, можеше да е опасност за родните предатели. А така – избор според тях нямаме.

Впрочем знаете ли откъде идва думата „мошеник“? И ще препоръчам следващото й изявление да бъде добро обяснение защо не ни дават самолетите или не ни връщат парите! Друго не приемам!

Елена Гунчева
https://t.me/elenaguncheva