ОТГОВОРИТЕ, КОИТО ТЪРСЕХА СВОИТЕ ВЪПРОСИ

ОТГОВОРИТЕ, КОИТО ТЪРСЕХА СВОИТЕ ВЪПРОСИ

ЕК нямало да препоръчва задължителна ваксинация, защото нямала правомощия в областта на здравеопазването. Значи ако имаше, щеше да я въведе, а сега колкото успеят да ваксинират до пролетта, къде с добро, къде с лошо, толкова. Защо ли? Уплашиха ли се от нещо подготвиха ли се за нещо, ще се разбере.

А колкото до Ковид-а, дори и според Ангел Кунчев, Омикрон вариантът е по-леко протичащ и показва, че короронавирусът ще се превърне в един обикновен респираторен вирус. Каква зашеметяваща ЕВРИКА! Когато преди 2 години малцината, дръзнали да мислят, го казвахме, бяхме заклеймявани с всевъзможни обвинения. В крайна сметка, се случва каквото пише в учебниците.

Сега въпросът е, защо беше цялата тази истерия и какво предстои от тук нататък – нови вируси, нова пандемия, нови правила, нови ограничения, нови финансови отношения, ново преразпределение на богатство, поредна нова нормалност, нов ред? Има и много други въпроси за държавността, за политиката, за науката, за здравеопазването, за медиите, за парите, за законността, за морала, за ценностите, за справедливостта, за целта и за средствата.

Докато тези въпроси си търсят отговорите, ние трябва да се замислим, в какво общество се превръщаме и дали ще можем да си върнем нормалния живот. В противен случай, може да дойде време, когато едно цяло поколение ще влезе в своята зрялост с изкривена представа за нормалност и без да има спомени за това, какво е да живееш без страх и заплахи, какво означава да си свободен.

Антония Първанова