ОТДАВНА НЕ ИМ ПУКА ЗА НАС. ТЕ СА ВРАГОВЕ

 

Това, което ежедневно наблюдавам в Народното събрание, е пълно самозабравяне. Безогледност при вземане на решенията. Впрочем, ваканцията е нещо добро, от тази гледна точка, че поне по-малко простотии ще се натворят. Няма ден, в който да няма скандал. Законодателството се прави на крак, а най-видният законотворец е Настимир Ананиев. Изказванията на трибуната са като спор между глухи. Никой не чува другата гледна точка и не отстъпва от своята. Конструктивният диалог си е останал някъде в учебниците по политология.

Но това, което ме изумява е, че на тях – управляващите, изобщо вече не им пука какво мислим ние – българите. Кирил Петков знае много добре, че танцува последното сиртаки на властта си. Проблемът му е не какво мислят българите, а колко добре ще успее да оправдае очакванията, които САЩ имат към него. Защото той – Кирил, е убеден, че властта идва оттам. Затова и не се интересува от българите. Вече започва да осъзнава и това, че нови избори за него ще са пълен провал. И действа по този начин. Просто иска да си изпълни задачата, да си вземе договореното и да бЕга.

Верните евроатлантически слуги сега настояват официално да изпращаме оръжие на Украйна, в която във военните части има нацисти. Военните престъпления на тези хора скоро няма как повече да бъдат прикривани. На нас ни се предлага да пращаме оръжия на тези, които гориха живи българи, които избиваха деца и които разрушиха българските паметници в Украйна. Чуждопоклонничеството и ибрикчийството трябва да имат някакви граници! Нашите управляващи явно не ги знаят!
НСИ излезе с данни, че две трети от българите трудно си плащат сметките. И вместо в Народното събрание и Министерски съвет да се обсъжда това, те се занимават кой по-добре да ибрикчийства на САЩ и Зеленски. Дали българите могат да си платят сметките, е последна грижа на Проекта на посолството. Тях ги интересува зелената енергия, издръжката на укрите тук, оръжието за Украйна.

А къде тук са българските интереси, питам?
Кирил Петков не само е огромно разочарование. ТОЙ Е ВРАГ!

Елена Гунчева