Отдъхват ли Кирил Петков и Асен Василев, докато държавата се тресе или…

През седмицата бе лансирано името на бившия парламентарен шеф Никола Минчев

Ръководството и народните представители от парламентарната група на ПП са на изнесено заседание в планински курорт, където обсъждат възможностите за съставяне на правителството.

Обмислят какви да са бъдещите действия при евентуална покана за реализиране на третия мандат. Очаква се да бъде дадена оценка на дейността на кабинета в оставка с премиер Кирил Петков.

От ДБ и БСП вече обявиха, че ако третият мандат отиде при тях, ще предложат премиерският пост да бъде зает от ПП. Освен това очакванията им са формацията да има водеща роля.
Представители от ИТН също заявиха готовност да вземат участие в преговорите за нов кабинет в четиристранен формат, но поставиха условието Кирил Петков и Асен Василев да не участват в него, отбелязва БНР.

Припомняме, че през седмицата бе лансирано името на бившия парламентарен шеф Никола Минчев като евентуален премиер. Той обаче бе категоричен, че не е получавал такова предложение и не пожела да обсъжда теория на вероятностите.

По рано днес зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин заяви, че нямат ласкави оценки за част от министрите в сегашното управление. Той обаче отказа да назове имената им под претекст, че не би било редно, тъй като трябва да се подходи позитивно в следващите дни.
Източник: blitz.bg