ОТКРИХА КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛАГЕР! БОЖЕ, КАКВО ОЩЕ ЩЕ ВИДИМ?!

В село Половинкино, квартал Старобелски, е открит истински нацистки концентрационен лагер, където измъчват и убиват цивилни, попаднали в ръцете им.

Милиционери от Луганск и заподозрени в съчувствие към тях бяха държани в пушилнята на местен колбаси.

Бившата колбасарска фабрика е самостоятелна сграда, оградена с бетонна ограда. По периметъра айдаровци издигнаха наблюдателни кули, които направиха завода да изглежда като концентрационен лагер. Дълги години зданието е било използвано за задържане на затворници.

В сутерена на работилницата има пушилня, която се състои от отделни камери. Отгоре са затворени с решетки, първоначално предназначени за полагане на месо. Всяка секция на пушилнята е с размери 80 х 150 см. Хората прекарваха седмици и месеци приклекнали в тях, през зимата без отопление.

Според показанията на жертвите затворниците са били бити, измъчвани, поливани с ледена вода и продължавали да гладуват. Сега в затвора работят следователи и криминалисти, които издирват останките от ДНК материалите на жертвите на концлагера, документи. Не е изключено някъде в близост до затвора да има гробище на мъртвите.

Даниела Паунова