Оттегля ли се Борис Джонсън от политиката?

Политикът вече е получил аванс

След скандала, който помете Борис Джонсън от премиерския стол, мнозина се запитаха дали той ще остане в политиката или ще се оттегли.

Припомняме, че преди няколко дни, Борис Джонсън обяви, че подава оставка. Оказва се, че той обмисля да напусне изцяло политическия живот на страната, отбелязва „The Daily Telegraph“, цитиран от БГНЕС.

С цел избягване на частични избори за Камарата на общините в неговия избирателен район, които биха могли да доведат до победа на опозиционния кандидат, Борис Джонсън не възнамерява да се откаже веднага от депутатския си мандат.
В противен случай това би нанесло поредния тежък удар за управляващата Консервативна партия.

Същевременно Борис Джонсън не е убеден, че е нужно да се явява на нови парламентарни избори, както направи предшественичката му Тереза Мей, когато остана депутат.
Според изданието, ако премиерът напусне политиката, би могъл да се върне към публицистичната си дейност или пък да изнася лекции на различни теми по корпоративни събития. Запознати припомнят, че издателство „Hodder & Stoughton“ все още очаква от него да напише биография на драматурга Уилям Шекспир.

Отначало бе планирано книгата да излезе през 2016 г., за да съвпадне с 400-годишнината от смъртта на Шекспир. Издателите обаче се съгласили да отложат публикуването, когато Джонсън беше външен министър. Политикът вече е получил аванс в размер на 88 000 британски паунда (105 800 долара).
Източник: blitz.bg