Отцепниците от ИТН сервираха нова изненада

Не изключват възможността да прерасне в партия

Оказва де, че отцепниците от ИТН обмислят да създадат гражданско движение.

Учредяването му е планирано за догодина. Това обяви един от напусналите парламентарната група на „Има такъв народ“ депутати – Николай Радулов, отбелязва Българското национално радио.

Той не изключва възможността въпросното бъдещо движение да прерасне и в партия.
„Ако решим по-нататък да се разгърнем като партия, да направим партийна програма. Сега са няколко основни неща, които хората ги искат, това, което искаха и на протестите – да има сигурност, борба с корупцията, да не се върне ГЕРБ и Борисов на власт“, заяви Радулов.

Един от вариантите за лидер на новия политически проект е спортният министър в оставка Радостин Василев.

Междувременно по-рано днес, след като БСП получи мандата от Румен Радев, червеният лидер Корнелия Нинова заяви, че си дава сметка, че посредничеството между Продължаваме промяната и Има такъв народ ще е изключително трудно.

Тя подчерта, че възнамеряват да си дадат време при съгласие за съставяне на правителство. В случай обаче, че няма разбирателство между преговарящите страни, няма намерения да бави връщането на мандата.

Това стана ясно от направеното от червения лидер Корнелия Нинова изявление, след получаването на третия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство.
Източник: blitz.bg