От друга държава

Напоследък се питаме дали Бойко Борисов не е от друга държава. Или пък си мисли, че сънува, а насън всичко е позволено, защото няма реални последствия? Няма как иначе да си обясним последните му изявления и предизборните му проблясъци…
За пореден път Борисов обещава на килограм, а много от приоритетните му ангажименти сме ги слушали до откат. Реализация така и не видяхме. За пореден път експремиерът се обявява като спасител от „ония, дето съсипаха държавата“, сякаш не е бил във властта през последните 7 години.
Този път Борисов е нервен, ядосан, обидчив. И с нескрита злоба се впуска да се заяжда с опонентите. Криво му е, че Елена Йончева „се е засилила“ да се видят в съда. Сякаш тя е виновна за помията, която той изля върху нея. Борисов не нацели по кого да мята с лъжехвъргачката и за първи път някой се осмели да му поиска обяснения. Освен това бившият пожарникар се е взел много насериозно и се опитва да дискредитира всеки, който не му приглася безропотно. „74-годишен бивш агент на Държавна сигурност, на него ли да му обръщаме внимание“, позволи си той да удари по заслужил и признат журналист като Иван Гарелов.
И докато Борисов се занимава със собствената си особа и хората, които приема за лични врагове, държавата ни е изправена пред много по-сериозни проблеми. Ако нещата зависят от лидера на ГЕРБ, предизборният дебат ще бъде сведен до не толкова евтина пиарска поредица – много снимки на деца с питки, рязане на лентички, строени партийци, генералски униформи и безброй обещания…
Г-н Борисов, опомнете се. Вие не сте в друга държава, тук, в България сте. Като всички нас. Сапуненият балон, в който опитвате да се затворите, може да се спука още на 26 март, осъзнайте се.

Павлета Давидова

duma.bg