От 04.04 насам пред очите ни се разгръща изключително богата личностова патология

От 04.04 насам пред очите ни се разгръща изключително богата личностова патология от всякакъв вид /който иска да прочете повече, има достатъчно информация в главата за личностовите разстройства в Международния класификатор на болестите.

Носителите на този тип разстройства могат да носят наказателна отговорност, не са психично болни, макар често поведението им да изглежда неадекватно.

Та, в последните дни, особено от вчера насам, пред нас се разгръщат тежки дисоциативни /хистерични/ пристъпи при люде с явно изключително малък личностов капацитет за справяне с кризи и понасяне на загуби.

Те се водят от емоциите си, чиято експресия явно не могат да владеят и резултатът е видим – иди ми, дойди ми за председател на ЦИК и едно крещящо и заплашващо нискочело създание, които с улично-махленски прийоми прекрати изслушването на Светослав Илчевски в НС.

Всичко илюстрира описаното в литературата – при кризи, в които попада една личност винаги на повърхността като мазни петна избиват нейните дефицити.

В случая и без криза бяха видими, а сега вече са непоносимо отвратителни. И защото ни докараха до тук. Заради това искаме и ще получим справедливост!

Цветеслава Гълъбова