Очаквано: Румен Спецов защити Асен Василев

Той е категорично против мотивите за уволнението му

Съвсем очаквано бившият шеф на НАП Румен Спецов защити бившия вицепремиер и икономически министър Асен Василев.

В ефира на bTV, Спецов заяви, че Василев никога не се е месил в работата му и побърза да допълни, че той е много прагматичен човек.
Доколкото може да се вярва на думите му, Румен Спецов твърди, че Василев не е давал указания за извършването на проверки на определени фирми.

Припомняме, че служебният министър на финансите Росица Велкова освободи доскорошния шеф на НАП Румен Спецов с мотива, че е подавал разнопосочни данни за прогнозните и очакваните данъчни приходи за 2022 г.

В ефира на медията бившият шеф на НАП категорично отрече мотивите за уволнението му. Той твърди, че в разговора си с него финансовият министър е изразила претенции към работата му.
Спецов подчерта, че, както е известно НАП и Агенция „Митници“ са основните приходни източници в държавната хазна. В същото време обаче и двете са под шапката на финансовото министерство, което е и разходната част.

В заключение той посочи, че за настоящата година очакваните приходи, които НАП трябва да събере са в размер на 31,5 млрд. лв., а това е с 3,3 млрд. лв. повече в сравнение с предходната година.
Източник: dir.bg