ОЩЕ ЕДНА ЖАЛКА ИСТОРИЯ ОТ НЕИЗБЕЖНИЯ НИ ПЕЙЗАЖ

По стар български обичай, присъствието във властта винаги е съпроводено с лично материално и финансово облагодетелстване.

Дори и за година – две да си бил управник, няма начин да не отмъкнеш нещо – я 5 – 6 апартамента, я вила на Халкидики, а може и парцел в престижен столичен квартал, където един ден ще имаш баровско жилище. Този обичай стриктно се спазва и от млади, и от стари.

Особен чар излъчват младите антикомунисти, които по времето на соца са се редили на километрични опашки за хляб, живели са в землянки, а бабите и дедите им зверски са избивани.

„Шефът на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е успял да построи за последната година и половина къща с 300 кв. м. РЗП в софийското село Лозен.

При най-консервативна оценка този градеж струва 250 000 лв., но в имотните декларациите на Георгиев като зам.-министър и депутат не се открива такава сума.“

Възторженият комсомолец на ГЕРБ, целунал ръката на Главатаря, е ярко доказателство, че обичаите ни са неизкореними и следват неотклонно и безпощадно и младите, и старите уравници.

Младият гербер, който беше зам.-министър на външните работи при правителството Борисов 3, е купил парцел от 900 кв. м. в с. Лозен през 2018 г. срещу 82 144 лв. Когато постъпва на поста заместник-министър Георгиев декларирал, че той е купен с “кредит, спестявания от предходни години и заплата”.

Любо КОЛЬОВСКИ