Още не ни познавате, господа с нарисувани набързо образи

Още не ни познавате, господа с нарисувани набързо образи.

Миналата седмица премиерът Петков отново показа инфантилност и неадкватност в поведението си когато ръкомахайки „изпращаше“ Костадин Костадинов и Цончо Ганев в Украйна щом не одобрявали неговата позиция и действия. Това ръкомахане беше демонстративно и съпроводено с хвърляне на погледи по детски ( да не използвам груба дума) към фоторепортерите – кадърът очевидно трябваше да бъде уловен.

Разбира се, премиерът Петков няма как да знае, че Възраждане държи връзка с българите в Украйна. Нямаше и как да знае, че Костадинов заминава при тях. Няма как да знае, че има политици, за които позициите на България и последствията от тях за българите значат всичко. Няма как да знае, какво е да носиш любов към народа си дълбоко в сърцето. Няма как да знае, че изкуствените пози, заучените думи, заглавията в медиите, фалшивите хвалби и скъпо платените рейтиг-помпещи статистики не са в интереса на политици, които нощем сънуват бедстващите си сънародници не само във войната, а и в собствената ни държава. Когато изобщо могат да спят.

Още не ни познавате, господа с нарисувани набързо образи. Ще ни опознаете. А предателствата, които вършите срещу род и Родина ще платите.

Искра Михайлова