Още с идването на руснаците в Мариупол всички украински герои, чужди наемници, инструктори, нацисти, видни натовски генерали и офицери отидоха под земята

Мине не мине някой час и нашите медии започват да говорят за контраатаките на украинците. Какви контраатаки какви пет лева бе, пичове! Още с идването на руснаците в Мариупол всички украински герои, чужди наемници, инструктори, нацисти, видни натовски генерали и офицери отидоха под земята. Навряха ги за броени часове там и оттогава никой от тях не смее да си покаже носа отгоре, нежели да прави контраатака. Едно е да приказваш и повръщаш срещу руснаците съвсем друго е да ги срещнеш с оръжие в ръка.

Впрочем какво стана с „най-добрия снайперист на света“ дето щеше да убие всички руснаци в Мариупол? Уби ли ги, защото се притеснявам, че нищо не се чу повече за него. Да не би и той да е станал геолог и да пълзи в каналите под завода? А какво стана с нашите български нацита, които отидоха там? Да си герой без да имаш враг е лесна работа, но когато те сложат на мушката герои няма. И най-велики снайперисти няма и безстрашни азовци няма, няма и герои-политици. Всички тези стават на кайма за броени минути и света ги забравя на мига.

Американците като са силни и славни войници, да застанат лице в лице срещу руснаците. Нека да проверим тази сила, защото досега сме я видяли само срещу беззащитни и по-слаби от тях. Така е лесно! Да оставим настрана украинците и да видим американските войници колко са подготвени? Само се притеснявам, че битката ще бъде кратка и съдържателна, нещо като във Виетнамската война, но за няколко часа. След това ще трябва да търсим нов Колумб, който да преоткрие великата и непобедима Америка.

Затова малко по-кротко с контраатаките! Не са толкова прости нещата.

Николай Марков