Още 4 района със Зелена зона! Софиянци спите ли?

Разширяването на зелената зона за платено паркиране в София влиза в комисията по транспорт към СОС утре. Предложенията са на кметовете на „Оборище“, „Лозенец“, „Възраждане“ и „Красно село“.

Обществените обсъждания и в четирите района са преминали, това бе необходимото условие, за да бъдат внесени проектите за още платени паркоместа в столицата.

По лев на час или по 100 лв. за годишен стикер за жителите на район „Оборище“ ще се плаща и по „Христо и Евлоги Георгиеви“, „Ген. Данаил Николаев“, „Ситняково“, „Черковна“ и „Султан тепе“.

В „Красно село“ платената зона ще обхване Кривата река – улиците между булевардите „Иван Гешов“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“ и улица „Георги Софийски“.

В район „Възраждане“ зелената зона ще е между „Сливница“, „Константин Величков“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ – ул. „Опълченска“, ул. „Димитър Петков“ и др.

От октомври нови платени места за паркиране бяха създадени в районите „Средец“ и „Лозенец“. В „Средец“ бяха разкрити 1193 паркоместа между булевардите „Цариградско шосе“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Михай Еминеску“ и улиците „Мизия“ и „Хан Омуртаг“. В „Лозенец“ въведоха 3500 места за платено паркиране. Новата платена зона обхвана участъка между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Драган Цанков“, „Джеймс Баучер“ и „Черни връх“.

Сега предстои разширение на зелена зона и в Горни Лозенец.

Резултат с изображение за Зелена зона

bnews.bg