О. Минчев: В България „консерватор” се става така, както ибрикчиите тръгват след пашата

„В България твърде често ”либерал” или ”консерватор” се става така, както ибрикчиите тръгват след пашата. Смени се пашата, сменя се пътят, сменят се паролите, нова музика свирят зурните, но ибрикчията дига ибрика и тръгва – след новия ”паша”…

Само келепирец да капне. Смешно е, но не е безвредно”. Това пише политологът Огнян Минчев, коментирайки предизборния съюз на Сидеров и Бареков и меракът им да бъдат припознати като консерватори.

„ Това поведение създава цинизъм. Това поведение праща послание – майната им на всичките „идеи“, „ценности“, дилеми… Удари едно текме на досегашните – пък се нареди на софрата със следващите. Точно текме – не е метафора, за магарета става дума. Не може една демокрация – пък и не само демокрация – да не бъде фасадна, докато различията и споровете в нея се изчерпват с дилемата кой колко ще завлачи от държавната софра. А като ги гледате тия, мислите ли, че нещо друго ги интересува или някога ще ги заинтересува? Затова, не вярвайте на етикети. Слушайте кой какво приказва и как го приказва – а и най-вече какво прави. Защото, известно е, личи си когато някой говори истината – своята, и когато лъже. Останахме една шепа хора. И все по-прости и нахални магарета ни лъготят”, казва още Минчев.

Резултат с изображение за Сидеров и Бареков

http://frognews.bg