ПАМЕТ БЪЛГАРСКА, ПАМЕТ НАШЕНСКА…

Отново се заговори за нощното шкафче на бившия вече премиер Бойко. Отново се актуализира темата за банкнотите от по 500 евро в чекмеджето и небрежно разхвърляните кюлчета злато.

„Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, за които се твърди, че са правени в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

В СГП има образувана преписка по медийни публикации.“, съобщи БНТ.
Тази преписка има интересна история. Тя вече е образувана веднъж, но след това на 22 декември 2020 г. е спряна, а сега отново се подхваща.

В цялата суматоха покрай пачките и кюлчетата, обаче, съвсем се забравиха ония 700 млн. лв., които Владислав Горанов, тогава министър на финансите, не успя да прибере от хазарта, призна си (от парламентарната трибуна?!) в качеството на длъжностно лице – министър и шеф на комисията по хазарта, че не ги е прибрал, а сетне, вероятно посъветван от грамотен юрист изчезна, оставяйки поста на роднината си Ананиев. За да се замаже, за да се забрави, за да се спаси от публично признатото престъпление. Какво стана с тия пусти 700 млн.? Това са много пари. Повече от ония 53 млн., изнесени от една банка в чували от някакво припадничаво муле, бивш данъчен служител, брат на един строителен предприемач, свързан с магистралните афери?

700 -те милиона са проспани от шефа на комисията по хазарта и Министъър на финансите в полза на Божков, а той според прокуратурата е извършил престъпление.

Големият въпрос продължава да е: А КАКЪВ Е ГОРАНОВ ДНЕС, ДОПУСНАЛ 700 МИЛИОНА В ПОЛЗА НА ОБВИНЕНО ЛИЦЕ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ? КЪДЕ Е ГОРАНОВ И ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО ИЗДИРВА? КЪДЕ СА СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ И НЕСПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ПРОКУРОРИ И ПРОКУРАТУРИ? Защо няма въпроси на журналистите и брифинги, на които правоохранителните органи да отговарят на журналистите?

Любо КОЛЬОВСКИ