Парадайс център – рай на измамите, вече по Румънски като за 2 лева

Проектът Парадайс център и фирмата „Булфелд“ ЕООД бяха закупени от Южноафриканския фонд NEPI чрез българското му дружество „НЕПИ Проджек Ту“ ЕООД в края на 2017 година за рекордната сума от 252.9 милиона евро след като сделката бе одобрена от КЗК на 04.12.2017г..

Официалното предаване на проекта се случи в началото на 2018 година. Настоящите управители на „Булфелд“ ЕООД според търговския регистър са 5 на брой  Анка-Силвиана Наку, Елиза Предоу, Мирела-Флорента Коваша, Костин-Мариус Барбу, Юлиан-Йоан Русу, всичките румънци.

Дружеството „НЕПИ Проджек Ту“ ЕООД притежаващо „Булфелд“ ЕООД и проекта Парадайс център е с многозначителния капитал от 2 български лв. „НЕПИ Проджек Ту“ ЕООД притежава „Булфелд“ ЕООД с официален фирмен капитал от 8 240 000 лв. Според търговския регистър и проект оценен от самите тях на стойност 252.9 милиона евро. 259 900 000 евро носят отговорност като за 2 лева :D.

Такава ли ще е отговорността на „НЕПИ Проджек Ту“ ЕООД за мол Парадайс център, като за 2 лева? Кои са юристите на Южноафриканския фонд в България и защо са допуснали подобно безумие, което може да се тълкува всякак, но не и търговски и правно добросъвесъвестно дружество с 2 лева капитал да закупи и носи отговорност за актив за 259 900 000 евро. Къде е отговорностт на това дружество към контрагентите и партньорите на този мол в България заключена в тези 2 лева капитал на „НЕПИ Проджек Ту“ ЕООД ли?

Много от наемателите и дългогодишни партньори на проекта са вече в паника, защото само за 2 месеца от официалното предаване на проекта работата му пада осезаемо, посещаемостта намалява, както и оборотите.

За рожденият ден на Парадайс център на 28 Март бе поканена румънска певица, която дойдоха да слушат ограничен брой хора от кръга на нейни близки и познати и няколко хора от квартала, което разгневило новите румънски мениджъри, но пък не ги накарало да се осъмнят в избора си. Докато предишни години за 1 Юни  маркетинг бюджетът на празника вероятно достигаше 20 000 лв. с участието на касови родни звезди като Поли Генова, Криско и Ева, то тази година празника е обран до не повече от една десета от някогашния с 2-3 интерактивни игри.

Разтрогнати са договори с редица партньори на мола без основание, има забавени плащания с по над 6 месеца към контрагенти, а един от дългогодишните партньори на Парадайс заплашва да съди дружеството „Булфелд“ ЕООД не само в България за колосална сума и да блокира всички сметки на мола до дни, ако проектът и арогантните му нови румънски мениджъри не му се издължат по забавени плащания обект на изпратена още април месец нотариална покана.

Новите мениджъри са намалили всички бюджети, опитват се да прекратят всички стари партньорства довели проекта до този успешен пърформанс, а по думи на много контрагенти дължат много пари от забавени плащания, арогантното им отношение не допада нито на партньори нито на наематели.

Ключови партньори по създаването и разработването на този проект виждат вече явен опит за източване и пренасочване на капитали от новите мениджъри към румънски фирми. Къде ще отидат стотиците хиляди евро от такси маркетинг и поддръжка на наемателите ако не по таксите на контрагентите по лизинг, маркетинг и подръжка, на които не се плаща с месеци може би е редно да оставим на новия румънски мениджмънт да обясни на наемателите си. Бюджетът събиран от такса маркетинг на мола на месец е около 100 000 евро, от такса подръжка над 600 000 евро месечно. Къде отиват парите , Г-жо Наку, Г-н Барбу. Съгласни ли сте на иницеираме разследване на личното Ви имущество в Румъния преди да продължите да неплащате неправомерно дължимото на редица ключови контрагенти на Мол Парадайс и „Булфелд“ ЕООД или трябва просто да блокираме сметките на мола, за да започнете да си плащате?

Арогантното Ви отношение и неплащане на задължения към редица ключови контрагенти на „Булфелд“ ЕООД в лизинга, маркетинга, рекламата и други, както и покупка на дружество за 252.9 милиона евро от фирма с 2 лева капитал на нас простите контрагенти България ни прилича на румънска далавера за 2 лева и ако не започнете да си плащате ние смятаме да Ви разследваме за източване на средства. Оставете си по-добре фонтаните в мола, за да може да се метнете в тях също толкова арогантно както не си плащате, когато приключим с неплащането Ви.  Защото по-знакова от Румънската корупция в последните години няма, коментират засегнати.