Парад на пешките

Удобни „пешки“ се подменят с други и в третия кабинет на Борисов. Без значение дали са квалифицирани и подходящи за поста. Важното е да са нови и изпълнителни, та хем тълпата да е доволна от кръвнината за 17-те живота край Своге, хем на „капитана“ да се уйдиса с кадри – „наши момчета“.
Трупалият 9 г. опит в транспортното министерство Московски стана безполезен за Борисов като министър заради семейната му трагедия. И без много да му мисли премиерът отстреля почернения баща, ама не заради министерските му гафове, а заради… „Своге“. Вътрешният министър Радев две години не спря да плещи врели-некипели за намаляващата престъпност и ПТП-та на фона на нарастващи убийства, обири и смърт по пътищата. От глупотевините му се ядоса и Борисов, и отстреля и него… заради „Своге“. Гербаджии и патриоти изкараха арсенал с аргументи в защита на Нанков, но…
Тези министри са невинни, обяви Борисов и гордо се похвали колко високо е оценена работата им. Какъв цинизъм! Невинни, полезни и морални! Въпреки това са наказани пак да търкат депутатските банки, поемайки политическата отговорност на премиер, който доведе държавата до разруха.
Отново хора с оскъден професионален и политически опит ще поемат ключови министерства. Регионалното, което управлява евромилиарди, се поверява на неизвестна депутатка от ГЕРБ, изпълнявала ролята на бутон за гласуване. Името й се завъртя около корупционен скандал в „Козлодуй“. Зам. икономически министър сяда в стола на Московски. За главсека на МВР се носят слухове за мутренско минало. По негово време се случиха най-страшното битово убийство, отвличане за откуп и поредица поръчкови разстрели.
В най-добрия случай коефициентът на полезно действие от рокадите ще е нулев. Но целта на Борисов и управляващата „патриотична триада“ е изпълнена. Ще оцелеят.

Ростислава Иванова

Резултат с изображение за Московски радев

http://duma.bg