ПАРИ ДА СЕ ДАВАТ ЗА УСПЕХ, А НЕ ЗА ПРИСЪСТВИЕ

Идеята да се спират социалните помощи при пет неизвинени отсъствия, първо, ще падне заради вече изказаното становище на Европейската комисия и второ, е напълно безсмислено.

Аз не съм получила и един лев за сина си. Въпреки, че е образован и до шести клас има общо четири извинени отсъствие за всички години. Има добър успех, чете допълнително. С данъците си плащам обаче социалните помощи на хора, които дори не осъзнават, че образованието е важно.

И с пари ли ще ги накарате да се образоват?!? Не става. Единственото, което ще постигнете е, родители като мен да изпратят образованите си деца в чужбина, за да не се налага тук да работят с мизерни заплати, висше образование и с данъците си да продължават да издържат тези, за които трябва с пари да ги убеждават да ходят на училище. И в повечето случаи няма знания, а само присъствие.

Системата не действа. Морковът се изяжда и магарето продължава да стои запънато на моста! Разбирате го много добре, просто социалната система е ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЗАВИСИМ МАТРИАЛ.

Защото когато аз бях ученичка, имахме едно ромско момиче в класа. Когато не идваше на училище, учителят първият час се обаждаше някъде и до няколко часа милиционерите я довеждаха, а родителите ги викаха на разговор в милицията. И действаше, изкласи си средното и можеше много прилично да чете, пише и знае неща, които доста от днешните ученици не знаят. Тогава моркови нямаше…..но всички знаеха да четат и да пишат и всички работеха, а не издържахме търтеи, със специализация: гласуване по избори!

Та това е за моркова и тоягата!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.
loading...