ПатрЕотите – слуги на Борисов, които се хранеха от рублите, сега лижат евроатлантически задници срещу долари/евро! Гнус!

Евродепутатът Николай Бареков направи остър коментар по повод твърдението на правителството, че Русия е една от основните заплахи за България. Ето какво заяви той в личния си профил във Фейсбук:

*публикуваме без редакторска намеса

Русия била заплаха за сигурността на България според Борисов и неговите слуги!? Слугите му патрЕОти, които се хранеха от рублите, сега лижат евроатлантически задници срещу долари/евро. Гнус. Истината е, че заплаха за националната сигурност на България са само крадливи, некадърни и алчни политици като Каракачанов, Симеонов, Борисов и Цв. Цв. Но нашият народ е роб по природа. Дядо Иван го освободи таман два пъти (1878, 1989), ще го направи и трети път. Да се надяваме, че Путин ще се погрижи за измекярите, които му целуваха довчера рубашката.

Що се отнася до Русия и Европа.

Ние сме неразривно икономически и културно свързани. Русия е лидер в света и в Изтока. Тя не може и не трябва да бъде „заплаха“, а част от общите решения за бъдещето. Има нова конструкция на света. „Европа“ и нейната цивилизация започва от Западния бряг на САЩ и свършва с Пътя на Коприната, а Русия и България са точно по средата, тъпаци. Това е новото разбиране за Света. Казвам го, защото съм единственият български политик, който работи в този ареал и пътува като дипломат ежеседмично в този „регион“.

bnews.bg