Патриотични лъжи или игра за баламурници!

Спомняте ли си обещанията на така наречените патриотари и провежданите митинги свързани с тях? Тези обещания и каузи днес вече са откровени лъжи за баламурници. Всъщност от тези лъжи има и нещо хубава и това е, че чрез тях се вижда истинската същност на хората, които са яхнали патриотизма за лично ползване.

Нека все пак припомним някои от гръмките лъжи на патриотарите. Инициативата подкрепена от над 300 хиляди подписа „Не на Турция в ЕС“. Подписката е внесена в Народното събрание но патриотарите никога не поискаха тя да бъде разгледана и да се проведе референдум.

Истината е, че темата „Турция“ винаги е била удобния враг за патриотарите. Сега същите тези патриотари са във властта и помагат за приемането на Турция в ЕС.

Следващата голяма лъжа на патриотарите е премахване на новините на турски език! Е, патриотарите са с двама вицепремиери, министри, зам. министри, областни управители и т.н. хора във властта и нито веднъж не са поставили въпросът за премахване на новините на турски език от БНТ.

Тази патриотарска лъжа е ярък пример за патриотарската идеология, в която винаги трябва да има враг. За да не отегчаваме читателя ще завършим с най-голямата лъжа на патриотарите, която бе разобличена не от кой да е, а лично от премиерът Борисов чрез кратката фраза „Пари има предостатъчно“!

Патриотарите излъгаха най-беззащитната група избиратели – пенсионерите! Излъгаха ги с обещанието за 300 лева минимална пенсия и, че пари има за това увеличение!

Веднага след като взеха властта се отметнаха от обещанието си с мотив, че нямало пари! Бяха разобличени в тази си лъжа лично от Борисов! Сега спокойно можем да кажем честито на баламите, които продължават да вярват на патриотарите!

Свързано изображение

bnews.bg