Пентагонът: Нямаме независимо потвърждение за събитията в Буча

„Министерството на отбраната на САЩ не отрича твърденията за военни престъпления, но не може и да ги потвърди. Това може да стане след от по-мащабно разследване“, каза събеседникът на агенцията.

Говорител на Пентагона заяви, че агенцията не може да потвърди или отрече съобщенията за събитията в Буча

Военните на САЩ нямат независимо потвърждение на съобщенията за събитията в Буча.

 

Това съобщи Ройтерс в понеделник, позовавайки се на говорител на Пентагона.

 

„Министерството на отбраната на САЩ не отрича твърденията за военни престъпления, но не може и да ги потвърди. Това може да стане след от по-мащабно разследване“, каза събеседникът на агенцията.

„Виждаме същите кадри като вас. Нямаме никаква причина да опровергаем украинските твърдения за тези зверства – дълбоко обезпокоителни“, каза служителят, пожелал анонимност. „Пентагонът не може самостоятелно да потвърди това, но също така не сме в състояние да опровергаем тези твърдения.“

Руски медии отбелязват многото несъответствия в снимките от Буча. По земята до телата на загиналите няма кръв и че някои от тях са имали бели ленти на ръкавите и е възможно да са били убити от украинските сили за сигурност. Потребителите също така са забелязали, че „мъртвите мъже“ движат ръцете си, а когато погледнали в огледалото за обратно виждане на колата на оператора, се оказало, че един от „мъртвите мъже“ е променил позицията си, докато колата минавала покрай него.

Руското министерство на отбраната заяви, че всички снимки и видеоклипове, публикувани от киевския режим, за които се твърди, че показват някакви „престъпления“, извършени от руски военнослужещи в град Буча, Киевска област, са „поредната провокация“.

Всички части на руските въоръжени сили се изтеглят напълно от Буча още на 30 март, а „доказателствата за престъпления“ се появяват едва на четвъртия ден след това. Такова забавяне е показателно за възможна постановка. Освен това всички снимки на човешки тела, публикувани от киевския режим, не са се втвърдили поне четири дни, нямат характерните петна за трупове, а в раните им има несъсирена кръв.

Източници: info24.ru, yandex.ru, nationalpost.com“