Петков за 15 г. България в ЕС: Трябва да сме двигател, който дава най-добрите си умове за развитието на собствената си държава

Точно в 00:00 часа България влезе в 2022 година. А с нея започва и 15-та година, в която страната ни е пълноправен член на Европейския съюз. Членство, което извоювахме с много усилия и което всекидневно защитаваме. Да си част от едно семейство, носи отговорности, но и усещането за подкрепа. С началото на 15-та европейска година за България поздрав отправи премиерът Кирил Петков.
,

“Днес България започва 15-та си годишнина от влизането в Европейски съюз. ЕС започна като проект за мир, но във времето той стана най-големият пазар на света, културен център със споделени ценности и възможности. Но ЕС може да се надгражда, но България трябва да има активна, конструктивна роля в това надграждане. Ние не трябва да сме вече просто в периферията. Ние трябва да сме двигател – член, който дава  добрите си умове за развитието на собствената си държава, която впоследствие развива и целия ЕС“, заяви министър-председателят на България Кирил Петков.

https://frognews.bg/