Петър Москов: ”Патриотите” страдат от същите недъзи като ”реформаторите”

Бившият министър Петър Москов смята, че ”патриотите” страдат от същите недъзи като ”реформаторите” – недъзите на различни политически сили, обединени под знака на желание за математическо прескачане на бариери, математическо постигане на още по-голям вот”.

Ако има нови избори, те трябва да донесат нова алтернатива, те трябва да могат да донесат нов подход към управлението на държавата. Това не може да бъде коалицията между БСП и ДПС, а към момента няма дясна радикална реформаторска алтернатива, електорално значима, каза още Москов пред БНТ 1.

„Колко е стабилна една коалиция и една власт, е второстепенен въпрос. Първият е върши ли работата, за която са там. Т.е. да управлява публичните системи и да създава усещането и виждането у хората, че животът се променя за добре. Ако някой е очаквал, че от тази коалиция може да се получи нещо различно, той е грешал. От ГЕРБ може да се очаква единствено и само да се поддържа финансовата и макроикономическа стабилност и да не се променя вътрешнополитическия курс на България. И двете са добри неща и те го правят, не могат да се очаква обаче повече, не могат да се очакват дълбоки структурни промени в публичните сфери, които да направят живота някак си по-поносим“, каза бившият здравен министър

.

http://frognews.bg