ПЕТ ОПОРНИ ТОЧКИ ЗА НЕКРОЛОГА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА „КЛАСА“

В нормалните и цивилизованите държави при такива изборни резултати би трябвало да се постъпи така:

1. Бойко Борисов трябва да подаде оставка като председател на ГЕРБ, защото партията му вече не е най-голямата политическа сила и ГЕРБ минава в опозиция.

2. Корнелия Нинова трябва да подаде оставка от поста председател на БСП, защото партиятта претърпя най-тежката си загуба през последните години..

3. Мустафа Карадайъ трябва да подаде оставка от поста председател на ДПС, защото е трети в надпреварата за президентския пост.

4. Христо Иванов и Атанас Атанасов трябва да подадат оставки от съпредседателските си постове в ДБ, защото Иванов загуби изборите във Велико Търново от Делян Пеевски – Магнитски и защото и двамата допуснаха Лозан Панов да разбърка ситуацията и вместо да подкрепят Радев, избирателите на ДБ, дадоха на Герджиков шанс за балотаж.

5. Сидеров, Симеонов, Каракачанов и Марешки незабавно трябва да напуснат политиката, защото направиха за смях партииите си.

Така се прави в цивилизованите държави и примерите за такава практика са десетки и стотици. У нас не се прави така и затова всичко си е все така и си остава същото. Печално непроменено и непроменимо. Ще чакаме дълго, ако чакаме някой да промени статуквото, неговата мама!

P. S. Христо Иванов току-що е подал оставка. Извинявам му се, че го включих в проекта за некролог.

Любо КОЛЬОВСКИ