Пиеската с Георгиев в главната роля по нищо не се отичава от пиеските на Цветанов, Цачева, разните министри, зам.министри

На мен, както и на повечето от вас, предполагам, ми е безразлично как се казва поредния висш чиновник, който е си е подал или са му подали оставката, след като премиерът преди месеци му подсказа, че трябва да си ходи или да излезе в дългосрочен отпуск. Георгиев така и направи – излезе в отпуск, а днес „внезапно и неочаквано“ си подаде подадената му оставка. Това стана, след като две проверки устновиха, че терасата на Георгиев не е на Георгиев, но само той има достъп до тая тераса, а живеещите в блока му нямат достъп. Данъчната ревизия на Георгиев установи, че той е чист пред закона, не го е престъпил и не го е нарушил. Но Георгиев си тръгна от високия си пост шеф на КПКОНПИ огорчен и омерзен, че враговете му, някакви анонимни олигарси, са подложили него и семейството му на нечуван натиск и дори са заплашили сигурността, здравето и живота на него и на близките му. Такъв сюжет не биха могли да измислят и най-печените и най-сръчните холивудски сценаристи! Но по-интересното в сюжета е един въпрос: защо омерзеният и огорчен Георгиев се връща на предишната си служба в Специализираната прокуратура? Нравствените и морални щети, които му нанесоха неговите опоненти и врагове не са ли пречка за по-нататъшната му кариера? Или нравствените и морални критерии и изисквания към един специализиран прокурор и един шеф на КПКОНПИ съществено се различават и дори се разминават и може би си противоречат? Какви ли са изискванията към обикновените прокурори, съдии и други типове и типеси, инсталирани на важни и отговорни постове?
Пиеската с Георгиев в главната роля по нищо не се отичава от пиеските на Цветанов, Цачева, разните министри, зам.министри, бивши и настоящи кметове от ГЕРБ и по-предишните пиески с Фидосова, Желева и т. н.
Панаирът продължава. И с настъпването на есента ще става все по-шарен, креслив и кичозен. Такава е нашенската традиция. Ще има захарен памук, семки и бонбонки, въртележки, люлки, виенско колело, пъстра керамика, бира и кебапчета. Ще има и една шатра, в която ще можете да видите жената с най-дългата брада и мъж-риба, доплавал от далечното Приморско. Ще има и цигански оркестър!

Любо Кольовски