ПИКова ПОБЕДА

Рекламите и общите проекти, които бая организации, партии, НПО и личности, имат с агенция ПИК, са доказателство за двойния стандарт и липсата на реално възмущение от „журналистическия“ подход на тази агенция. А сред тях са и такива, които пропагандират борба с фалшивите новини. С едната ръка дават пари на пик за реклама, с другата ги задраскват, когато трябва публично да демонстрират ценности. Идеална комбинация.
А тези от политиците, които от вчера реват за чистота и уж осъждат публикацията срещу един от кандидатите за кмет на София, всъщност популяризират една може би лъжлива гадост, опитват да си закачат червена точка и изместват себе си от разговора за града и бъдещето му. Подхвърлят дъвка, а темата за морала е доста удобна.
По същество да припомня, че през тази агенция минават с благословия от високо всички сценарии за отстраняване на неудобни. Оттам минават гадости и лъжи. Рушат се кариери, съдби, авторитети. Публикуват се снимки от преследване на жени с техните деца. Посочват се мишени. Спусъкът е натискан многократно. Но от вчера, след като Борисов „изригна“ колко е лошо, хорът от общественици и уж будни съвести, поде темата. Борисов се дистанцира, а все не забелязва, че именно оттам са най-верните му. И все с неговите мисли говорят. Случаеност?! Не вярвам.
Да, лошо е. Лошо е, когато има двоен стандарт. И е лошо един вибратор, да възбужда повече гняв, отколкото близките фотографии на тайно снимани деца, когато родителите им са под тихата, но категорична заплаха на олигарсите. Досега има хиляди примери за недопустимост. Защо това ви жегна повече?!
Ако прокуратурата се самосезира за разпространение на порнография, тази жена ще трябва да доказва че не е тя, ако е тя, ще се гърчи под анализите на експертите по порнография, а темата ще се върти поне до изборите. Унижение по 1000. За жертвата.
Ако статията бъде свалена, това ще даде повод на силните на деня да искат „коректност“ и неприкосновеност на личния живот за щяло и нещяло, като например незаконни тераси и лични асансьори. Тънък лед. Добро активно мероприятие. Успех в поне няколко цели. Остава въпросът, как се живее със знанието, че си собственик и двигател на фабрика за убийства. @Недялко Недялков, към теб?

Миролюба Бенатова

loading...