Пламен Бобоков: Борисов го е страх да не му се върне това, което е причинил на много хора

Борисов е много страхлив човек, страх го е, че може да му се върне това, което е причинил на много хора.

Това заяви пред бТВ бизнесменът Пламен Бобоков. Двамата с брат му дадоха интервю за предаването само дни, след като Атанас Бобоков излезе от ареста с рекордната гаранция от 2 милиона лева.

Ще направя фондация, която да се занимава с това да защитава правата на арестантите и затворниците. Третират ги като измет и Министерството на правосъдието дава едни справки на Европейския съюз, които са една пълна лъжа – че тук са едва ли не европейските условия“, заяви Атанас Бобоков.

Това е място, където не пожелавам на никого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Няма светлина, нито възможност за движение. Бях в килия със специален режим, трябваше офицер да идва и да присъства при отваряне и затваряне на вратата. Много малко хора смятат, че имам някаква вина“, обясни още Атанас Бобоков.

Имах операция преди близо година на колянна става. След това ме арестуваха и стоях в ареста без движение. Ще се освидетелствам тези дни и с това ще си търся правата. 40 дни бях в болницата на затвора в София, но ме прегледа ортопед само веднъж“, разказа Атанас Бобоков.

Той каза, че е имал колебания дали да плати гаранцията си от 2 млн. лева. „Това е гавра. Няма контрол. Аз искам домашен арест, което е по-лошата мярка, но те ми предлагат по-леката срещу 2 млн. лева“, заяви бизнесменът.

„Никога не сме се занимавали с боклуци за горене. Даваме работа на 2000 души. Имаме 12 завода в 10 държави“, коментира брат му Пламен Бобоков.

Гаранциите са платени по сметки. Така плаща истинският бизнес, заключи той.

Атанас Бобоков отрече да са регистрирали дружества за съхранение на опасни отпадъци или финансирали, нито пък бившата му съпруга да фигурира в подобни дружества.

„Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материал по този повод, е много лесно да намери информация – в „Митници“, в „Околна среда“,“ каза още Атанас Бобоков.

Той спомена, че и други големи бизнесмени като семейство Арабаджиеви, Миню Стайков, са репресирани по подобен начин.

Пламен Бобоков от своя страна коментира, че е изпращал съобщението си до президента от друг телефон, който прокуратурата няма. Тоест, „излиза, че те са подслушвали президента“, заяви той и допълни, че премиерът Борисов е излъгал, твърдейки, че банкнотите евро, които бяха показани в шкафчето в дома му в Банкя след изтеклите снимки в мрежата, не са негови.

„Предполагам, че са негови. Начинът, по който се защитава, издава човека“, каза Бобоков, без да посочи други доказателства.

„Аз не мога да вляза в главата на този човек (Бойко Борисов). Както казах – там е патология, там трябва да се намесят хора, специалисти, експерти“, каза още Пламен Бобоков.

„Категорично в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Те показаха съобщение до него, но от друг телефон. Имал съм комуникация с президента“, обясни Пламен Бобоков и призна, че той е писал съобщението.

„Познавам се от 3 години с президента, от посещението в Армения. Виждали сме се няколко пъти, обсъждали сме разни въпроси, винаги във формална обстановка“, каза още той.

Пламен Бобоков обясни, че с Десислава Радева са си честитили празници.

http://epicenter.bg/