ПЛАЧИ, БЪЛГАРИНО, БАНОВ Е НЕВИНЕН!

Специализираната прокуратура приши ангелски криле на Боил Банов и отказа да образува наказателно производство за „Ало, Банов“. Гербав виновен няма! В бели костюми и с крилца. Чувството за недосегаема политическа каста все повече се натрапва. Българи, не вярвайте на ушите си, вярвайте на политиците и обслужващия ги персонал, който се води „проверяващ“.

Като юрист, работил включително и с обществени поръчки, ми е пределно ясно как могат да се спестят неустойки и неизпълнение на договора само с едно писъмце или неправилно съставен акт по време на строителството. А въпросът дали специализираната прокуратура няма капацитета да го разбере или НЕ ИСКА да го разбере, е без значение.

Резултатът е пълна безнаказаност на политическата каста на гербавите. Могат да имат по 10 апартамента, могат да си вземат имоти на цената на кучешка декоративна колибка, могат да да подават сигнали и след това да купуват на преференциални цени апартаменти, могат в прав текст да казват как да се спести неустойка, но НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ИМ ИСКА ОБЯСНЕНИЕ И ОТГОВОРНОСТ. Те ВЛАСТ СА ВЗЕЛИ, А ЗАЕДНО С ВЛАСТТА – ИНДУЛГЕНЦИИ ЗА КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ, ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ И МОРАЛНА НИЗОСТ.

Ало, Ваньо! Ало, Банов! Ало, Цецку! Ало, Паца! Алооооо, българският матриял! Излезте от панелката си, която ще изплащате още 20 години и си кажете! Защото друг няма да го каже! Никой няма да ни защити срещу кражбите и корупцията, освен ние самите!

Защото се очаква да се избере и нов главен прокурор, който да е напълно верен на Партията-майка-държава! За да бъдат сигурни, че когато паднат от власт, никой няма да ги търси за нищо. А те ще си направят ремаркета за след ковчезите!

Елена Гунчева

loading...