Плевнелиев – от „Дондуков“ 2 до „Диалози за вагината“!

На кафе в „На кафе“ се появи президентът (2012-2017 г). Росен Плевнелиев. След напускането му на сградата на „Донкуков“ 2 това е първата му привидно неформална поява на малкия екран.
Падението за бившия държавен глава е пълно и безвъзвратно. Той скочи от най-висшата полическа сцена направо в „Диалози за вагината“. Гала се прочу именно с това, с първото пряко излъчване от вагината в едно от незабравимите епизоди на „На кафе“. И това преживя клетият зрител на Нова телевизия.
„Искам да споделя нещо с вас – за мен от последните месеци на мандата бе много важно да попия от мъдростта на президентите на големи държави. Проведох разговори с президентите на Германия, САЩ, Полша. С тях говорихме за това какво прави един президент след края на мандата. Говорихме за фондациите – като продължение на идеите и мисията на всеки един президент. Затова създадох „Решения за бъдещето“, каза Плевнелиев.
Той се похвали, че е завършил две книги. Първата е с акцент работата и опита му като президент. Втората – „Извадки от моя дневник“ е с личния му поглед върху събития от българската и световна съвременна история.
Плевнелиев се похвали с целите на фондацията си и заяви, че акцентът в работата й е мирът и образованието за младите хора.
Експрезидентът си спомни как се е опълчил срещу президента на Русия Владимир Путин и заяви, че се „нагледал на силни хора“. „Но за мен силен е този лидер, който изгражда силни институции. Институции с лице към младите и предприемчивите, а не към силните на деня. Мир, образование, иновации – това са вълшебните думички за моята фондация“, заяви Плевнелиев.
От своя страна д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет“, допълни, че се надява да допринесат за „движение в правилната посока“. „Имаме необходимост от нов потенциал“, отбеляза Врабевски.
„Аз“-ът на Плевнелиев обаче надделя в кафе лакърдията и той не пропусна да се похвали как и къде гостувал и какви идеи почерпил. Като пример той даде контактите си със сина на Шимон Перес в Израел и заяви, че иска чрез фондацията си да създаде „балканско училище за мир“.

pik.bg