ПЛОЧНИК ЗА МИЛИОНИ И КОРУПЦИЯ

**** На верижката – все верни люде на управлението, от лични зъболекари на премиера до нефтен олигарх

Това е площадът пред НДК в столицата, който беше ремонтиран за европредседателството.
Не „черно на бяло“, а цветно се вижда за какво са дадени официално 2.5 млн. лева за един плочник, който вече е хълмист терен.

Пиша „официално“, защото обявената обществена поръчка беше 5 млн., разделени на две равни части. Втората част е предназначена (цитат) „при необходимост от повторение на строителството от същия изпълнител“.
„Правилно“ е преценено – от миналата есен до пролетта вече възникна тази необходимост.

А кой е изпълнителят?
Това е „Джи Пи Груп“ ООД. Тази компания набра скорост при мандатите на Бойко Борисов и влезе в топлистата на строителите у нас (сред първите пет по обеми).

_________________________________
А кой е зад „Джи Пи Груп?
В него с дялове са Владимир Лозанов и Стефан Тотев. Тотев го спрягат като вероятния зъболекар на бат,е Бойко, за който говореше навремето Татяна Дончева.
(виж тук)
http://www.mediapool.bg/tatyana-doncheva-pita-dali-zaboleka…

Зад „Джи Пи Холд?“ са Георги Василев, Владимир Владимиров-Житенски.

Ама не са само тези интереси.
Защото зад цялата строителна галимация има още едно име – на олигарха Валентин Златев от „Лукойл“.
__________________________________

Компанията с хълмистия плочник пред НДК строеше бензиностанциите на „Лукойл“ у нас, работеше в Нефтохима в Бургас по изграждането на голямата каталитична инсталация за хидрокрекинг, участваше в строителството на голф комплекса „Правец ризорт“ на мястото на бившата резиденция на Тодор Живков. Комплексът официално е собственост на фирмата „Тера тур сервиз“, която се управлява от Васил Златев, бащата на шефа на „Лукойл“ и бивш ръководител на Правец (родното място на Живков) при социализма.
И т.н., и т.н.

Въобще прав е Бойко Борисов, че се е учил от Живков. Явно Живковото училище е много скъпо за изплащане, щом се ръсят такива обществени поръчки.

Григор Лилов

Снимка на Grigor Lilov.