ПОБЕДИТЕЛИ И ПОБЕДЕНИ

НОВИНИТЕ ДНЕС, 04.11.2019 Г.

  • ПОБЕДИТЕЛИ И ПОБЕДЕНИ. Без изненада установихме, че всички политически партии се смятат за победители. Всъщност са прави. Удържава победа с нокдаун срещу народа. Победените сме ние. Част от нас – защото хвърлиха бялата кърпа и не отидоха изобщо да гласуват, а другите – защото противникът беше системата. А срещу системата с бюлетина не може да се борим. Разпределиха си баницата, под затъпелия поглед на матрияла.  Всъщност властта в България вече не е легитимно. Защото за управляващите на практика са гласували съвсем малък процент. В голямата си част състоящ се от гетата, от матрияла от 80 % на проф. Христов и верни партийни фенове. И тук-там някой съвестен българин, гласуващ заради идеята, че каквото и да става, гласуването е негово гражданство право и не си го дава на Факултето.

 

  • ДПС. Карадайъ с изненадващо задобрял българскии език се похвали, че движението е увеличило териториално властта си по общини. Всъщност ДПС винаги са във възход, а този път се справиха тотално с вътрешния си противник – ДОСТ. В раздираната от вътрешни крамоли България това е изключително опасно. Съчетано с неизменната власт на Почетния председател, без когото никой управляващ не може да задържи властта си. А всъщност държавата, тоесто ГЕРБ, защото вече няма разлика между двете, ще даде едни 220 милиона за пристанището на Доган. 

 

  • ТЕХНИЧЕСКИ ГРЕШКИ. Размятането на народонаселението от компетентни и некомпетентни органи е впечатляващо. След като с приятна изненада разбрахме, че населението няколко месеца преди изборите рязко се е увеличило с над 400 000 души, изведнъж пък се оказа, че столицата само за една седмица е намаляла със 100 000 души. Впечатлена съм как ги размятат тези стотици хиляди граждани. В кръга на шегата бих предположила, че властимащите са избили или арестували политическите си противници и феновете им, ама тази цифра дори и на тях би се опряла. И си задавам логичният въпрос – след като едно население не могат да преброят, при положение, че в системата ЕСГРАОН всичко е ясно, кой роден и кой умрял, то как ще преброят бюлетини? Или пък въобще не ги броят?

 

  • КАСИРАНЕ, АМА ДРУГ ПЪТ. Манолова и инициативният комитет, който я подкрепя, даде изявление, че ще иска касиране на изборите. Много оптимистично. Особено ако намери безсмъртен съдия, който не се интересува какво ще му се случи, само и само да възтържествува правото. Проблемът не е в 3 % разлика межу Мая и Данчето. Проблемът е в това, че ако се допусне повторно преброяване или гласуване или ръчно броене на бюлетини, то тогава ще станат явни всички манипулации на вота. А това мафията никога няма да допусне. Манолова заяви, че не се отказва и тепърва ще води борба за промяната. В допълнение на моите публикации по пово нейната полтическа кариера ще кажа, че нов….дом със стари вещи не се прави! За да се промени държавата, трябват нови и променени хора. А не такива от статуквото, които са се извъртели към вятъра на промяната.

 

  • 7/8 И СИ ПАДНАЛ. Телевизията на великия шоумен и по съвместителство политик Слави Трифонов ще започне да излъчва днес. Като в чест на откриването, ще раздава телевизори на зрителите. Интересно ми е с този манталитет, ако участва в избори, дали ще подарява телевизори на избирателите, а на този, който му докара най-много гласове – цяла лимузина. Циркът и политиката имат много общи неща, но все пак политиката не трябва да става цирк.

Елена Гунчева