ПОДБУДИТЕ СА ЯСНИ

Тези дни се коментира напускането на членове на ГЕРБ във Видин. И заключения, че вероятно им е писнало от крадливата пасмина на ГЕРБ. Ще ви разочаровам.

Когато човек е член на партия, която от десет години е на власт, е абсурдно да си помислим, че има някакви илюзии с какво точно се занимава партията любима. И означава, че е съгласен и подкрепя тези методи и управление.

И пак като човек реалист, съвсем наясно с партийните процеси, ще ви обясня, че най-вероятно става дума за нарушени бизнес-интереси на определено лоби, което е било отдалечено от трапезата. Българинът рядко напуска партия поради душевно възмущение. Обикновено е, когато или не може да направи кариерата, на която се е надявал, или не му дават достъп до държавните блага и той бял хляб да яде, докато партията е на власт. Тези, които се разочароват, обикновено напускат до година. Но за десет години – хайде, без илюзии, моля!

Надеждата е, че тези, които напускат, ще нарушат омертата. Както лека полека започва да го прави Цветанов. Защото външна сила в момента не може да разруши ГЕРБ. Могат да го направят само отвътре. А Борисов е лош организатор и ръководител. Той е добър само да стои на пиедестал и да събира жертвоприношенията…..

Елена Гунчева

loading...