Ние сме тук и отстояваме. Чакаме ви. Подкрепа за Стара Загора! 👊👊👊

Вече 14 часа, около 50 човека с 20 коли все още сме блокирани на изхода на Стара Загора, до летището. До скоро ни блокираше полиция, сега жандармерия. Отказват да ни дадат достъп до магистралата. Единствения път, който ни е оставен е назад. Ние назад не искаме да вървим. Искаме си правата, достойнството, живота.

Вчера в 19:00 ч, стотици коли минахме с автомобилно шествие от паркинга на Загора през Стара Загора в посока магистрала „Тракия“, по която искахме само и единствено да завъртим по детелината и да се върнем в града. Шествието беше символ на протест към престъпното управление на ГЕРБ и ОП, с искане за ОСТАВКА.

Сега пред нас стоят условно две опции. Първата е да се откажем и да се приберем, което никой от тук присъстващите не приема за опция. Втората е да довършим маршрута си.

Имаме нужда от вашата гражданска позиция изявена сега. Точно сега. Подкрепете ни. Присъединете се към нас. Носете си вода. Носете си … палатки.

Ние не приемаме гражданските ни права да бъдат нагло потъпквани със заповед неясно чия и неясно каква. Днес сме ние. Утре в това положение може да е всеки от вас.

Само заедно ще успеем. Ние сме тук и отстояваме. Чакаме ви.

Искра Михайлова