Поздравителен адрес до партийното и държавно ръководство

Искам да започна с поздравления към господин Бойко Борисов за грижата му към младите хора и желанието му всички „вълшебници“ да започнат работа в държавната администрация. Може би предстои увеличение на заплатите, за да ги съберат, а и местни избори идват, така че някой лев отгоре е добре дошъл. Но грижата му към „бъдещето на нацията“ буди възхищение, а желанието му да погледне бащински всички 20-годишни говори за дълбоките семейни добродетели на нашия пръв държавен и партиен ръководител. Той изпрати децата ни да учат и да работят в чужбина, за да видят как се вади хлябът. После с радост ги очаква да се върнат, за да видят у нас, че с вярност към него могат да получат и черен хайвер.

На второ, но не на последно, място искам да поздравя уважавания господин Делян Пеевски, защото започна да ходи на работа и затвори устите на всички завистници. Той не се намесва в работата на ДАНС, ДАТО, а напоследък и в Служба „Военна информация“. Това е пример за себеотрицание и вслушване в народната воля, която всуе бе избухнала срещу желанието му да работи за страната си начело на ДАНС.

На трето място, следва да се поздрави господин главният прокурор за грижата и вниманието, с които отгледа своите наследници. Един от тях се самопотъпка и прескочи личния си комфорт и разбирания за калта в обществените отношения и гордо изправи снага срещу враговете на народната власт! Преди да се е стоварила още нечуваната отговорност върху господин Гешев, той потвърди – с факти и изказвания – думите на вицепремиера Дончев, че някой клати държавата. Убеден съм, че държавата може да се клати, но властта – не!

На четвърто място, трябва да отдадем дължимото на министър Горанов, който отрази ударите на империалистическите медии от СNN до „Ню Йорк Таймс“, че държавата ни е на колене и е с компрометирани мерки за информационна сигурност. Убеди всички ни, че нищо не се е случило, на принципа „Лъки, ти си геврек“ (от любимия ни сериал „Алф“) и така затвори устите на някои упадъчни елементи, които злословят срещу народната власт. Хвала на таланта му, надскачащ всички ведомствени специалисти от отдел „Пропаганда и агитация“.

На пето място, благодарности се полагат на видния интелектуален титан на републиката – господин Вежди Рашидов. Освен с личния си пример, съчетаващ безсребърничеството на Алеко и божествения талант на Огюст Роден, той даде светъл принос в кадровата политика на СЕМ. След неговата крепка препоръка свободата на словото в България ще се издигне на още по-високи нива и само за петилетка се очаква от 111-о да скочим на 150-о място в световен мащаб. Така ще оставим зад себе си западащи либерални демокрацийки с джендър уклон и терористични неправославни гнезда.

Не бива да оставяме без добра дума и обикновените хора от Агенцията по безопасност на храните. Те денонощно се борят в неравна битка със свинете и колят наред, за да спасят народа от африканската напаст. Преглътнаха смешните оградки по границата от предишното бедствие и започнаха отстрел на месо. Подвигът им е сравним само с атаката над Одрин. Пържолите за народа са съхранени (Борисов ще може да изпрати 3-4 броя за награда на кучета, открили убити), а прасетата ще загубят войната и ще останат само като касички за спестявания. С парите, другото лято на курорт – само в България! Ангелкова ще следи разходването на тези спестявания.

Да се слави името на цялата управляваща партия и присъдружна коалиция, че съсипа машините за гласуване и ни посочи модерното развитие по примера на ЦРУ и ФСБ. Скоро ще надминем и тях, връщайки се на глинени плочки и секач. Тогава светът ще гледа от нас. Сами ще искат да черпят челен опит. Тогава няма да търчат към Турция да си дават милиардите, а ще търсят българска глина. Но ние ще стискаме земята си докрай, защото тук е земен рай.

П.П. Надявам се, че към благодарностите ми се присъединяват всички, които са убедени, че сега не е моментът, защото са на море. Също и онези, които чакат момента, след като минат местните избори. Очаквам единомислие и от тези, които не искат да си развалят коледните празници и последващите именни дни и се надяват моментът да дойде сам догодина. Сигурен съм, че зад мен са и другите, които чакат да мине само още една държавна поръчка, плюс доволните, че не са ги „праснали“ точно тях. Зад гърба ми сигурно стоят и убедените градски интелигенти, които вярват, че който не е с тях, е срещу тях и че моментът ще дойде, когато всички се научат да мислят като тях. И, разбира се, разчитам към моите благодарности да се присъедини и морето от граждани, смятащи, че в България нищо не може да се направи!

Един народ, една партия, един ръководител!

Арман Бабикян, експерт по политически маркетинг и ПР

http://segabg.com

loading...