Позиция на Атанас Атанасов – член на НС на БСП

Запазих мълчание през последната седмица, докато течеше заседанието по мейли на НС, защото винаги съм бил на принципа че една партия не трябва да си показва мръсните ризи пред всички.
След като в качеството ми на член на НС, тази сутрин разбрах от медиите, че моят близък приятел и другар Иван Иванов е изключен от БСП, вече смятам, че не е редно да мълча повече.
Познавам Иван отдавна и мога да пиша дълго на колко хора е помогнал, какъв принос има за БСП през годините и т.н. Мога да напиша и защо такъв натиск се оказваше за неговото изключване, но сега не това е най-важното. Днес от написано прессъобщение с автор неизвестен, но със сигурност с по-малко опит от Иван, разбрахме, че една 130-годишна партия е отсъдила за казус, за който дори няма повдигнати обвинения. Днес едно прессъобщение с автор неизвестен показа как една 130-годишна партия вече е тотално овладяна от двама-трима души, обединени от материални интереси и престъпно минало. Аз лично вчера в 15.30 ч. отидох да проверя колко и как да гласували членовете на НС. Като член имам това право. Беше ми отказано от един чиновник. БСП с бавни темпове се превърща от най-демократичната партия в България, в най-тоталитарната. Помните ли Бойко как взима оставки и изключва по телефона, като го съобщава първо по медиите. Днес се случи същото, но не беше Бойко и партията не е ГЕРБ.
Източник: facebook