Позорно е ваксинирането да се разиграва в

Скандално! Ето какво ми се случи тази вечер: получавам на личния си телефон sms с покана да се ваксинирам и да участвам в томбола за смарт часовник.

Линкът в съобщението води към Единния информационен портал, където всеки ден се обявяват случаите на заразени, броят на ваксинираните и т.н.

Това съобщение означава, че по някакъв начин личният ми номер е предоставен на Министерство на здравеопазването, въпреки че не съм давала такова съгласие на мобилния си оператор и той има право да го предоставя на трети лица, само в особени случаи, регламентирани в закона, например когато има съдебно разпореждане за следене, подслушване и подобни.

А може би (това е мое предположение) са го взели от данните при преброяването, когато за електронната регистрация се изискваше личен телефонен номер? Но с какво право тогава го предоставят на други институции?

На втори място, съобщението е скандално и притеснително и с това, че очевидно има база данни кои са неваксинираните в България. Ние явно сме в някакъв специален регистър? С каква цел?

И не на последно място, позорно е ваксинирането да се разиграва в томболи!

Сега ще сезирам всички институции, в това число Комисията за защита на личните данни, Комисията за регулиране на съобщенията, МВР и др.
Свинщина!

Лидия Делирадева