Позорът Просто Киро

Видеото на министъра на културата, известен като Просто Наско, не е толкова скандално, колкото е потресаващо скандалното мълчание по срамния казус на премиера, известен като Просто Киро.

Ден след публикуването във Фейсбук, въпросното видео заслужено обра гнева на всички гилдии от сферата на културата и въобще на всеки интелигентен и мислещ българин. Няма смисъл да говоря за инфантилитета на това момче, а за това, че е нехуманно инсталиран на поста министър, с което позори и него и институцията Министерство на културата. И го инсталира Просто Киро, който позори с недостойната си неадекватност институцията Министерски съвет. Фактът, че премиерът мигом не поиска оставката на министъра на културата ни убеждава, че очевидно не осъзнава падението му, пълната му несъвместимост със заемания пост, омаскаряването на властта и презрението, което предизвиква.

Всичко това ни навежда и на една срамна и неудобна истина, че явно министър-председателят ни е с по-големи интелектуални ограничения от министъра на културата. Уважаеми сънародници, ние трябва да признаем тази срамна и неудобна истина. Трябва да си признаем, че министър-председателят не е заинтересован от реализирането на реални политики в интерес на хората, в изпълнение на обещанията, дадени преди изборите, че той и „Продължаваме промяната“ ще работят за повишаване на благосъстоянието и жизнения стандарт на българите, развитие на икономиката и бизнеса. За да се случат тези неща са нужни интелигентни, образовани и компетентни хора.

Хайде сега се запитайте, дали министърът на културата отговаря поне на едно от изброените качества!?

Очевидно, не!

Не вярвах, че възненавиденият от огромна част от българския народ бивш премиер Бойко Борисов ще бъде изпран толкова бързо от наследника му. Днес не един и два коментара изразяват подобно мнение. Просто Киро успя да създаде носталгични интереси по Борисов само за 100 дни управление със спорните си решения и подозрения за предаване на националния ни интерес. Преди дни Слави Трифонов обвини премиера, че се опитва да заобиколи коалиционното споразумение и да отхвърли ветото на България за започване на преговори с Република Северна Македония и никой не се усъмни в това. Премиерът се огъна на брюкселската заповед да не плащаме руски газ с рубли, с което ни обрича да останем на студено следващата зима, бизнесът да фалира, а българските граждани да бъдат доведени до просешка тояга. Обясненията на Корнелия Нинова, че не е подписвала и няма да подпише договор за доставка на оръжие за Киев също търпят поражение, защото не обясни как е стигнало наше оръжие в Украйна, след като информацията бе потвърдена от руски медии. Продаваме ли на трети страни оръжие, знаейки, че Зеленски го прекупува веднага от тях? Тези въпроси не трябва да се задават на Нинова, а всекидневно на министър-председателя, докато признае истината

Искаше ми се в заключение да напиша за описания унизителен правителствен позор нещо утешително, но позорът не носи утеха.

Той се сваля!

pogled.info