ПОКРАЙ ОРЪЖИЯТА ЗА УКРАЙНА И ЕВРОТО ЗАБРАВЯМЕ МАКЕДОНИЯ! НЕ БИВА! ТЯ МОЖЕ ДА НИ Е ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ОТ УКРАЙНА И ЕВРОТО ВЗЕТИ ЗАЕДНО!

Истина е, че малко българи се интересуват от проблемите с т.нар. РСМ. Това е пореден крещящ израз на националната ни глупост. Маса сънародници не разбират, че не ние се занимаваме с македонците, а тамошните сърбомани искат да се занимават с нас. И това занимание вече започва.

Организацията „Нов АСНОМ“ ( изживяваща се за приемник на Антифашисткото събрание за народно освобождение на Македония, основано в 1944 год. за борба на изтребление срещу „бугарските фашисти“) и забраненото у нас „Сдружение за защита на основните човешки права“ от Благоевград ( основател на Македонския културен клуб „Никола Вапцаров“ в Благоевград), подадоха петиция до Европейската комисия (ЕК) срещу България. Повод бе решението на Върховния съд на България за ликвидация на това сдружение.

„Това е новата македонска борба на македонската нация да реализира своите основни човешки права в рамките на ЕС, водена по нов начин, нови правила и нови възможности. Новият АСНОМ заема лидерската позиция в тази нова борба, която се води с интелект, знания и разум“, казва Сашо Маневски, председател на новия АСНОМ.

„Ако ЕК установи, че е нарушено правото на ЕС, както твърдим ние, тогава тя ще спре европейските фондове, предназначени за България. Така бяха третирани Полша и Унгария, защото и двете страни не спазваха правото на ЕС. Ако ЕК не направи нищо, това ни дава право да съдим ЕК пред съда в Брюксел, както направи Европейският парламент (ЕП) през февруари тази година. Готови сме да съдим ЕК в съда. Съдебните решения на Съда на ЕС са задължителни за ЕК“, продължава Маневски.

Преди месеци 170 безродника в българския парламент гласуваха т.нар. френско предложение за започване на преговори между ЕС и РСМ и пуснаха лисицата в кокошарника. Сега удбашите ще ни бият с нашите круши по нашата глава!

В т.нар. предложение на Макрон, между другото, се споменава само един път за някакви спорове между нас и Македония – „ЕС взема под внимание България и съответното намерение на Северна Македония да направи едностранна декларация относно македонски език.“

Толкоз!

А дебилите го гласуваха и наскоро видяхме как УрсуЗа фон лайNNEn подписа първите споразумения с РСМ на македонски език.

Натискът срещу България тепърва започва и той няма да е само за клубове и права.

Още в края на 2020 год. написах и изпратих до управленските институции в София мое отворено писмо. Там, между другото, пише:

„Ако допуснем влизането им в ЕС, македонски „историчари и политичари” веднага ще обявят, че част от държавата на „бугарите –татари” е заселена с македонци и ще поискат нейното присъединяване към република северна Mакедония.

Признаването на съществуване на „македонски” език и нация само по себе си означава признаването на историята, такава, каквато се учи в бившата югославска република в последните 100 години. Основната мантра там е: македонците са автохтонен цивилизован народ на балканите, достигнал величието си още в древността, а българите са полудиви тюрко-татари, дошли от степите на Азия, опитващи се да си присвоят великата и древна македонска история и култура.

Признаването на „македонски” език и нация означава узаконяване на попълзновенията за доунищожаване на Българската история, а оттам и на българската нация.

Следващата стъпка ще е обявяването на българския език за татарски „клонинг” на „древния македонски” език.

Тези процеси ще лишат България и българите от език, история и, в крайна сметка – от идентичност.

Допуснем ли ги един път да се случат, ние няма да можем да направим нищо, тъй като вече ще сме признали съществуването на македонски език и „нация”, тоест – ще сме признали написаното в македонските учебници.“

За тези, които още не разбират сериозността на ситуацията ще напиша едно истинско предупреждение – нищо чудно съвсем скоро да се наложи да влезем във въоръжен конфликт с Македония. При първото разклащане на международното статукво силите, които сеят омраза и прилагат повсеместно „разделяй и владей“ без проблем бе нажежат ситуацията до такава степен, че дипломацията може да прерасне във война, истинска братоубийствена война. Примери в историята има десетки, а най-пресен е този, който започна на 24.02.тази година.

Още в началото на украинския конфликт написах един пост ( https://www.facebook.com/1653664795/posts10218571630275998/ )

За съжаление, много малко разбират за какво иде реч…и това неразбиране може да ни струва много скъпо!

Иван Спирдонов