ПОЛИТИЦИ СЕ СЪБУЖДАТ С РИТНИК!

Честит празник, българи, събудете се и помнете!

Усещането е за делничен ден. Няма празничност, погледнах пресата, чух телевизиите. С по едно-две изречения се споменава между другото, че днес било ден на някакви Будители.

Впечатлението е, че държавата /тоест институциите и политиците/, се срамува от българското. То служи само за популистки цели в предизборните кампании и когато имиджът на Премиера-Слънце започва да се клати. В останалото време преправят българската история, учат децата на мултикултурализъм, загърбват българските традиции, не празнуват българските празници.

Какъв по-ясен знак ЗА НЕУВАЖЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА, ЧЕ ПРЕМИЕРЪТ-СЛЪНЦЕ НА НИТО ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ НЕ УВАЖИ БЪЛГАРИТЕ, А СЕ ВЕЕШЕ КАТО ПРАНИ ГАЩИ ПО СВЕТА?

И каквото и да говорихме за социализма, детските ми спомени са, че когато имаше празник, от сутринта започваха – по телевизия, радио, вестници, улици, площади – навсякъде се отбелязваше, телевизиите по цял ден само за това говореха, пускаха се тематични филми. Както се казва, искаш, не искаш – празнуваш! И НАУЧАВАШ!

Днес не съм погледнала програмата на телевизиите, така че ще ми простите ако сбъркам. Но съм убедена, че са пълни с реалити програми и турски, американски и прочие сапунки, които да измият мозъците на българите, да им внушат колко прекрасен е бил животът например в Османската империя, колко са хубави американските традиции и живот… А БЪЛГАРСКОТО, КЪДЕ ОСТАНА?

КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ ФИЛМИ? ЗНАЧИ, МОЖЕ ДА ПОВТАРЯТЕ ДО ПОВРЪЩАНЕ /ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДУМАТА/ „САМ В КЪЩИ” ПО КОЛЕДА, А НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОВТАРЯТЕ „ЗАПИСКИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ВЪСТАНИЯ”, „ХАН АСПАРУХ”, „КОЗИЯТ РОГ”, та дори и хубави български филми, правени преди години /защото последните 20 не съм видяла читав български филм/? КАКВО ВИ ПРЕЧИ?

И понеже случайни неща няма, ТОВА СЕ ПРАВИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, ЗА ДА ЗАБРАВИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ! ДА НЯМА ПАТРИОТИЗЪМ, ДА НЯМА СЪБУДЕНИ БЪЛГАРИ, ДА НЯМА МИСЛЕЩ НАРОД, ДА НЯМА АКТИВНИ ХОРА. Вие, неуважаеми политици, искате ТЪЛПА, А НЕ НАРОД! И ПРАВИТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА Я ИМАТЕ!

Няма да го позволим.

Почти успяхте, почти….но прекалихте. Време е да си платите сметката за предателството. Защото България не прощава на предатели. Бог не прощава на предатели. Аз не прощавам на предатели…възмездие ще има.

И възмездието ще е не само за кражбите, разграбването, убийствата /защото всеки починал от мизерия и липса на лечение, всеки убит от ц@гани, Е УБИТ ОТ ВАС/, А ЗАТОВА, ЧЕ СЕ ОПИТАХТЕ ДА НИ НАКАРАТЕ ДА ЗАБРАВИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ!

БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!

И СЪБУДЕТЕ С РИТНИЦИ ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО ЗАБРАВИХА, ЧЕ СА БЪЛГАРИ! ВРЕМЕ Е!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.