ПОЛИТИЧЕСКАТА ЛЪЖА Е БЕЗПОЩАДЕН БУМЕРАНГ

Смешният и несъстоятелен брифинг на ГЕРБ през уикенда продължава да е тема на коментари и анализи, въпреки прозрачността и ярката релефност на порочните цели на темата на импровизираната и внезапна пресконференция. Цветанов и придружаващите го съратници (в отсъствието на главатаря на ГЕРБ, който хитро се покри, но за това ще стане дума по-нататък) се опитаха да внушат на публиката някакви въображаеми конфликти на интереси и корупционнни схеми, реализирани от президента Радев във връзка със закупуване на нова военна техника – самолети, фрегати, бронирани машини и т. н. Тъй като президентът, бивш военен, генерал от резерва и бивш командващ на ВВС е , видите ли, по-некомпетентен от съветницците на Цветанов, по професия физкултурник, и е по-невежа по тия въпроси от историка Каракачанов, чийто цялостен трудов стаж се изчерпва с престоя му в една партийна централа. Цветанов едва ли не в прав текст обвини президента, че е комисионер по тия сделки.
Тая колосално семпла схема е измислена от интриганти с твърде нисък творчески хоризонт.
Втората сценка на тая пошла пиеска се разигра днес на Националното съвещание на МВР шефовете, удостоено с внезапното появяване на Борисов и Цацаров. На това съвещание премиерът нападна министрите и висшите чиновници за опашките в КАТ, неуредиците в МВР и щедро обеща едни милиони за летни униформи на родната полиция. МВР шефовете покорно изслушаха гневната тирада на Борисов и никой от тях не посмя да го попита защо тия милиони не са предвидени в бюджета, правен от неговите министри. МВР шефовете покорно изслушаха и заканите, които премиерът отправи към тях, защото знаел, че се крадат бензин и нафта от лимитираните горива на полицейските возила. Няма да повтарям какво каза Корнелия Нинова в коментара си за премиерската изява. Ще ме обвинят в партийни и идеологически пристрастия, но това ще е неоснователно, тъй като аз съм човек с десни убеждения. Но Корнелия е права в твърдението си, че последните министри на въътрешните работи, с изключение на служебния министър, бяха все от редовете на ГЕРБ и силно приближени към вожда на „партията“
И какво излиза накрая? Че обвиненията, които хвърлят безразборно и хаотично Борисов и Цветанов, подобно на бумеранг се връщат към „подателя“ си, тъй като нямат реална цел за поразяване. А Бойко не се яви на брифинга на Цветанов, защото си остави вратичка към възможността да играе доброто ченге в конфликта между Цветанов и президента. Това е типично за него, особено във второто и третото издание на водевила „Борисов премиер“. Няма да коментирам премиерските глупости за КТБ, АЕЦ-Белене и т. н.
На пръв поглед тая шумотевица с анкетната парламентарна комисия , която по идея на Цветанов ще разследва президента, съчетана с лекомислените, макар и гневни изцепки на Борисов, изглежда привлекателна за простолюдието и електората на ГЕРБ. Бойко трябва да си припомни сентенцията, че само лудият се радва на шареното.
Любо КОЛЬОВСКИ

Резултат с изображение за Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12?fref=ts

loading...