ПОЛИТИЧЕСКО ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ

Правителството прави еквилибристики, които са меко казано странни и неадекватни. Създава си проблеми, които след това се хвали, че решава. Ето например кризата с газа и цените. След като Кирил Петков, Бориславова, Василев и прочие американски протежета успяха да прекратят договора за газ с „Газпром“, да се направят на по-големи европейци от германците и французите, да направят така, че инфлацията да е вече двуцифрена, сега излизат с антикризисни мерки за кризата, която самите те предизвикаха.

Признавам, че най-голямо забавление у мен предизвиква Нинова. След като партията й не подкрепи предложението на Възраждане за нулева ставка на ДДС върху продуктите от малката потребителска кошница, тези дни тя обяви, че ще предложи 0 % ДДС върху хляба, с вида на Нютон, открил закона за гравитацията! Също много ми харесва и предложението за отстъпка от 25 стотинки за литър гориво. Явно ще важи за всички – от Министър Василев до бай Пешо, който кара двадесетгодишния си Москвич два пъти в годината. Това, че горивата се начисляват в цените на всички основни и не толкова основни стоки, явно няма значение.

Всъщност средната работна заплата за страната падна. На фона на галопираща инфлация. На фона на война до границата ни, американски некадърни протежета в управлението и украински бежанци, които да обгрижваме.

Кризата сте самите вие, управляващи. Смея да твърдя, че Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев са много по-вредни от войната в Украйна, Путин и Зеленски, взети заедно и поотделно. И решението на кризата е просто – ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА! И никакви билети за Канада или Тел Авив – ще стоите тук и ще отговаряте за действията си!

Елена Гунчева
https://t.me/elenaguncheva