Политологът Димитър Ганев разкри какво предстои

Той смята, че шансът да се формира кабинет с третия мандат е бил минимален

Политологът Димитър Ганев разкри какво предстои.

Той посочи, че каквито и разговори да се водят, страната ни върви към предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат през октомври. Това разкри той в ефира на БНТ.

Ганев смята, че така или иначе е нямало как да бъде сформиран кабинет, дори и преди разговорът на Христо Иванов да придобие скандална известност.
Политологът подчертава, че в случая скандалното е, че публиката е чула разговор от кухнята, а не, че има нещо толкова скандално в казаното.

„Мисля, че абсолютно почти всички бяхме в определен консенсус още преди този разговор, който изтече, че шансът да се формира кабинет с третия мандат беше минимален. Още не беше дошло времето да се обсъжда персоналният състав, който вероятно щеше да взриви преговорите“, коментира Ганев.

„Фасадата на демокрацията е много важна или да се поддържа илюзията, че всички искат да действат максимално конструктивно, защото опасността е да бъдат наказани на предсрочните парламентарни избор тези, които се смята, че са допринесли за развалянето на седянката или коалицията – както искате го наричайте“, заяви от своя страна политологът доц. Петър Чолаков.
Източник: trud.bg